Overweeg je een Intex zoutwatersysteem te nemen voor het desinfecteren van je zwembad? In dit artikel lees je meer over onze ervaringen en die van onze klanten. Het lezen van deze Intex zoutwatersysteem ervaringen helpt je in je beslissingsproces om wel of niet over te gaan op een Intex zoutwatersysteem.

De kans is groot dat je nu chloor gebruikt als hoofddesinfectiemiddel. Met een Intex zoutwatersysteem is dat zout. In onze blog over de voor- en nadelen van chloor en zout in je zwembad lees je hier meer over.


Onze Intex zoutwatersysteem ervaringen


Vaak horen we van klanten met een Intex zwembad dat ze af willen van chemisch chloor in hun zwembad. Daarnaast willen ze graag minder tijd kwijt zijn aan onderhoud. We raden dan vaak een Intex zoutwatersysteem aan. Wat we er dan wel altijd bij vermelden, is dat een zoutwatersysteem niet chloorloos is, en je de chloorwaarden alsnog in de gaten moet houden.

Hoe zit het dan?

Je hebt inderdaad geen chemisch chloor meer nodig, maar het Intex zoutwatersysteem zet zout om in natuurlijk chloor. Er zit dus nog wel chloor in je zwembadwater, maar dan veel schoner, gezonder en veiliger. Je hoeft dus handmatig geen chloor meer toe te voegen (en dat bespaart tijd), maar je moet de waterwaardes (waaronder de chloorwaarde) en de afgifte van het zoutwatersysteem wel in de gaten blijven houden. Hoeveel deze af moet geven hangt namelijk af van het weer en het zwemgedrag.

Misverstanden

Er bestaan een aantal misverstanden over desinfectie met een zoutwatersysteem, ook wel zoutelectrolyse genoemd. Eén van die misverstanden is dat het werken met een zoutwatersysteem geheel chloorloos zou zijn. Meer over deze misverstanden lees je in het artikel '4 misverstanden over een zoutelectrolyse voor een zwembad'.

Daarnaast hebben wij door de jaren heen de volgende Intex zoutwatersysteem ervaringen opgedaan:

  • Het aantal mensen dat aangeeft (lichtelijk) last te hebben van jeuk, rode ogen en een gevoelige huid is veel lager onder onze klanten met een Intex zoutwatersysteem dan onder onze klanten die chemisch chloor gebruiken
  • Onze klanten met een Intex zoutwatersysteem kopen minder vaak waterbehandelingsproducten dan onze klanten zonder, omdat ze minder nodig hebben
  • Niet roestvrije zwembadonderdelen roesten sneller bij onze klanten met een zoutwatersysteem dan bij onze klanten zonder

Meer specifieke klantervaringen lees je hieronder.


Klantervaringen met Intex zoutwatersystemen


Wij vragen onze klanten, na het bestellen en in gebruik nemen van een product uit onze webshop, om hun ervaringen met het product met ons te delen. Over het Intex zoutwatersysteem zijn ze eigenlijk altijd wel tevreden.

  • Geen gedoe meer met chloor etc.
  • Zeer weinig onderhoud
  • Geen gladde wanden en vloeren
  • Waarschuwt als het zoutgehalte te laag is
  • Geen groen water meer
  • Water verdampt meer, waardoor water en zout aangevuld moeten worden.

Met mijn vorige Intex zoutwatersysteem heb ik 4 jaar gedaan. Daarna wat haarscheurtjes in de behuizing geconstateerd, waardoor er hele kleine straaltjes water spoten. De nieuwere uitvoering gaat hopenlijk nog langer mee. Verder ben ik gewoon heel tevreden met deze oplossing, hij doet wat hij moet doen en ik bespaar veel geld door niet een veel duurdere uitvoering te hoeven kopen.

Een andere klant was kort en bondig:

"Geen chloorgevoel. Geen geur van chloor. Goed voor huid en kledij. Tot nu toe alles perfect!"

Onze klanten zijn dus positief gezind over het Intex zoutwatersysteem. De enige overige nadelen waar mensen wel eens tegenaan lopen, zijn de investering die je moet doen en het feit dat het systeem niet volledig automatisch werkt (je moet de chloorwaarde en chloorafgifte nog steeds in de gaten blijven houden).


Diverse Intex zoutwatersystemen


Wil je overstappen van chloor als hoofddesinfectiemiddel naar een Intex zoutwatersysteem? Dan heb je keuze uit twee soorten; een voor de wat kleinere zwembaden (tot 26.500 liter) en een voor de wat grotere zwembaden (tot 56.800 liter). Behalve het krachtsverschil doen beide verder niet voor elkaar onder.