Op zoek naar een opblaasbaar zwembad? Dan helpen we je graag het meest geschikte model te kiezen. De verschillen in opblaasbare zwembaden zitten hem vooral in de afmeting en of er wel of geen filterpomp bij zit inbegrepen. Doorloop het onderstaande eenvoudige stappenplan, en jij en/of jouw kinderen kunnen vanavond, morgen of overmorgen al genieten van een opblaasbaar zwembad!

Intex Easy Set als opblaasbaar zwembad

Als we het hebben over een opblaasbaar zwembad, dan hebben we het over een zwembad uit de Intex Easy Set serie. Dit zijn de beste kwaliteit opblaasbare zwembaden. De naam zegt het al; ze zijn eenvoudig op te zetten. Hoe het precies werkt en hoe je tot het juiste model komt, lees je hieronder.

Stappenplan en keuzehulp voor een gebruiksklaar opblaasbaar zwembad

Stap 1: Meten

Bedenk van tevoren waar je wilt dat het zwembad komt te staan. Meet de standplaats of de ruimte op, zodat je zeker weet dat het zwembad daar daadwerkelijk kan staan. Vervolgens kun je op basis van de afmetingen een geschikt opblaas zwembad uitzoeken.

Stap 2: Met of zonder pomp?

Je kunt er bij de aanschaf van een opblaasbaar zwembad voor kiezen om deze geleverd te krijgen met of zonder filterpomp. Wij raden altijd te kiezen voor een opblaasbaar zwembad inclusief filterpomp. Om het water schoon en helder te houden is het namelijk van belang dat het water door een Intex filter of filtermedium gepompt wordt. Meer informatie hierover? Lees 'Wel of geen zwembadpomp voor jouw Intex zwembad?'

Stap 3: Bestellen met grondzeil?

Als je de afmetingen weet en beslist hebt of je er wel of geen filterpomp bij wilt, kun je het geschikte model bestellen. Vraag jezelf wel eerst nog even af of het niet verstandig is om er een grondzeil bij te bestellen; met een grondzeil bescherm je de bodem en de grond van je tuin, en voorkom je onnodige beschadigingen. Zodra je bestelt hebt, gaat er in de meeste gevallen maximaal één werkdag overheen, voordat je je opblaasbare zwembad in huis hebt.

Stap 4: Uitpakken en uitspreiden

Zodra je bestelling binnen is, en het mooi weer is, kun je het zwembad op gaan zetten. Spreid eerst het grondzeil uit op de plek waar het zwembad moet komen te staan, en vervolgens het zwembad zelf.

Stap 5: Opblazen

Het enige dat je vervolgens op hoeft te blazen, is de topring. Wij raden aan dit met een luchtpomp te doen. Probeer ook zo goed mogelijk alle vouwen uit de bodem van je liner te halen.

Stap 6: Vullen en klaar!

Je bent binnen 10 minuten klaar met het opzetten van je zwembad, en kunt hem daarna meteen vullen met water. Heb je een filterpomp bij je zwembad? Sluit deze dan aan met behulp van de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

Alle opblaasbare zwembaden

Het bovenstaande zes-stappenplan om een opblaasbaar zwembad te kopen, kun je direct toepassen. Klik op de button hieronder en koop het voor jou meest geschikte opblaasbare zwembad.