Een echte zomer hebben we in 2016 helaas niet mee mogen maken en het seizoen is alweer afgelopen. Dat betekent dat de ontwikkelingen voor het nieuwe seizoen alweer volop in gang zijn. Zo zullen er vanuit Intex weer nieuwe verbeteringen worden doorgevoerd op hun al goed doorontwikkelde producten. Maar stilstand is achteruitgang en dat wil Intex natuurlijk niet laten gebeuren als een van de grootste marktleiders op het gebied van opblaaszwembaden en opzetzwembaden. Door onze nauwe samenwerking met Intex mogen wij al een tipje van de sluier oplichten. Vanaf 2017 komt Intex met de Hydro Aeration Technology dat geïntegreerd wordt in de volledige lijn van Intex pompen. Wat dit betekent lees je als eerste bij Zwembadtopper.

De Intex Hydro Aeration Technology

Een nieuwe innovatie van Intex op het gebied van waterzuivering. Intex brengt de Intex Hydro Aeration Technology naar de volledige lijn Intex pompen. Simpelweg betekent dit dat er lucht wordt toegevoegd aan het water wat voor de volgende verbeteringen gaat zorgen:

Verbeterde circulatie en filtratie

Fijne (vuil)deeltjes in het water gaan aan elkaar hechten tijdens het Aeration / beluchtingsproces wat er voor zorgt dat de deeltjes zwaarder gaan wegen dan het water en gaan zinken naar de bodem van het zwembad. Hierdoor wordt het voor de filtratiesysteem zoals bijvoorbeeld een zandfilterpomp gemakkelijker om te filteren. Door de verbeterde filtratie en circulatie van het water heeft u een zwembad dat gezonder en comfortabel is.

Verbeterde helderheid van het water

Door water met lucht te mixen, oftewel het Aeration / beluchtingsproces, zorgt er voor dat oxidatie van ijzer en mangaan zo goed als zeker wordt geëlimineerd om verkleuring van het water te voorkomen. Dit zorgt voor glinsterend schoon water dat er mooi en helder uitziet en tevens fijn aanvoelt.

Verhoogde negatieve ionen aan het wateroppervlak

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een verhoging aan negatieve ionen een positief effect hebben op de mens. Door de verhoging aan negatieve ionen verbeterd de luchtkwaliteit rondom het zwembad doordat verontreinigende stoffen in de lucht worden verwijderd en de lucht wordt geneutraliseerd van vrije radicalen die een negatieve invloed hebben op onze gezondheid.


De nieuwe Intex pompen voor Intex zwembaden met de revolutionaire Intex Hydro Aeration Technology zijn vanaf nu leverbaar. Klik hier om direct naar alle Intex pompen te gaan.

Intex Hydro Aeration techniek voor Intex pompen