In de meeste gevallen wordt er bij de aanschaf van een Intex zwembad een Intex pomp bijgeleverd. Indien dit niet het geval is kun je er voor kiezen om er een Intex Intex pomp bij te bestellen. Of wellicht heb je het gevoel dat de Intex pomp die bij jouw Intex zwembad werd bijgeleverd niet meer goed werkt of je wilt een luxere Intex pomp. Wat het geval ook mag zijn, het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten wanneer je besluit een Intex pomp aan te schaffen. Zo is er de keuze uit verschillende vermogens en heb ook nog eens de keuze uit een Intex filterpomp of een Intex zandfilterpomp. Wat misschien nog wel het belangrijkste is, is dat schoon water in je Intex zwembad begint bij een juiste filtratie in combinatie met de juiste waterbalans.

Intex Zwembadpomp assortiment

Waarom een zwembadpomp?

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw nieuwe Intex zwembad is het belangrijk dat het water het juiste onderhoud krijgt. Een Intex pomp is een onmisbare schakel in het proces om het water in topconditie te houden. Om het water schoon en helder te houden is het van belang dat het water door een Intex filter of filtermedium wordt gepompt doormiddel van een Intex pomp. Een Intex filter of filtermedium filtert op een efficiënte manier het vuil uit het water en een Intex pomp zorgt er voor dat het water door de filter wordt gepompt. Stilstaand water geeft algen, bacteriën en schimmels kans om zich te ontwikkelen. Daarom is het van belang dat er voldoende circulatie van het zwemwater in het Intex zwembad plaats vindt. De Intex pompen worden altijd als 2-in-1 systeem aangeboden. Hiermee heb je dus direct een Intex pomp met de juiste waterfilter.

Waar moet ik op letten?

Het meest belangrijke is dat je een Intex pomp aanschaft die past bij de maat van het Intex zwembad. Een te kleine Intex pomp zorgt er voor dat het zwemwater niet voldoende rond circuleert en schoongemaakt kan worden met alle nare gevolgen van dien. Een maatstaaf die wij hanteren is dat de Intex pomp krachtig genoeg moet zijn om in vier tot vijf uur de volledige inhoud van het Intex zwembad rond kan pompen. Kijk op onze Intex pomp categoriepagina voor een eenvoudig overzicht. Hiermee kies je altijd de juiste Intex zwembadpomp voor jouw Intex zwembad.

De verschillende Intex pompen

Zoals bij het kiezen van een geschikte Intex zwembad heb je ook bij de Intex pompen verschillende soorten en varianten. Intex biedt 2 verschillende soorten filtratiesystemen aan. Zo is er de traditionele Intex cartridge filterpomp en is er de Intex zandfilterpomp. De Intex Cartridge Filterpomp is het goedkoopst van de twee maar is zeker niet slechter in het filtreren van het water. Het systeem maakt gebruik van een cartouche filter dat je eens in de 2 weken dient te vervangen. De Intex Zandfilterpomp is de duurdere variant maar vereist slechts eens in de 5 jaar onderhoud. Het systeem maakt gebruik van een filtermedium dat het vuil uit het zwemwater filtert. Hieronder zie je de voor- en nadelen van beide systemen:

Intex filterpomp voor een Intex zwembad

Intex Cartridge Filter systeem

 • Cartridge zorgt voor een uitstekende water filtratie
 • Gemakkelijk in onderhoud. Je vervangt eens in de twee weken de cartridge met een nieuwe.
 • De Intex cartridges zijn vrijwel overal verkrijgbaar
 • Niet de meest krachtige pompen
 • Niet zelfaanzuigend
 • Filters dienen regelmatig vervangen te worden
Intex zandfilterpomp voor je Intex zwembad

Intex Zandfiltratie systeem

 • Natuurlijk zand zorgt voor een excellente water filtratie
 • Economisch en milieu verantwoord
 • Vrijwel geen onderhoud. Je hoeft het filtermedium vaak maar eens in de 5 jaar te vervangen.
 • Hogere aanschafwaarde
 • Neemt meer ruimte in beslag dan een Intex Filterpomp

De juiste keuze maken

Vanuit Zwembadtopper.nl kunnen wij je informeren over de verschillende mogelijkheden. Adviseren is mogelijk wanneer wij jouw persoonlijke wensen in overweging kunnen nemen. Heb je moeite met kiezen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts helpen je graag bij het kiezen van de juiste Intex zwembadpomp.