Het antwoord is: Ja! Je kunt je Intex zwembad in de winter buiten laten staan. Je hoeft je Intex zwembad dus niet per se op te bergen voor de winter. Er zijn wel een paar regels aan verbonden.

Twee regels...

Je mag je Intex zwembad in de winter gewoon laten bevriezen. Zorg echter wel dat je zwembad voorbereid is op vorst, en sla een bevroren Intex zwembad nooit kapot.

Regel 1: Gebruik winterdrijvers tegen vorstschade

Je Intex zwembad mag bevriezen, maar je doet er verstandig aan om je zwembad hier op voor te bereiden. Dit doe je met winterdrijvers. Winterdrijvers nemen de druk af die ontstaat door uitzetting van het ijs. Hiermee voorkom je eventuele vorstschade aan je Intex zwembad.
Bekijk de winterdrijvers...

Regel 2: Sla een bevroren Intex zwembad nooit kapot

Het is erg belangrijk dat je een eenmaal bevroren Intex zwembad nooit kapot slaat. Wanneer je ijs kapot slaat, ontstaan er scherpe ijsbrokken. Deze ijsbrokken kunnen de wanden of liner van je zwembad binnen no-time beschadigen, met een lekkage als gevolg. Sla een bevroren Intex zwembad dus nooit kapot!

Overwinteringsvloeistof...

Om je Intex zwembad na de winter direct weer in gebruik te kunnen nemen, is het belangrijk dat de waterbalans niet teveel verstoord raakt. Je beperkt de kans op een verstoorde waterbalans met overwinteringsvloeistof en een lichtdichte afdekking. Laat je je Intex zwembad dus buiten staan in de winter, dan adviseren wij overwinteringsvloeistof toe te voegen en het zwembad goed af te dekken met een afdekzeil.

Overwinteringsvloeistof